In het rustieke Serralunga d’Alba, in het hart van de DOCG Barolo, ligt de cru Meriame, waar Paolo Manzone de Nebbiolo druif voor zijn belangrijkste wijnen heeft aangeplant. De wijngaard dateert uit 1948 en de wijnstokken zijn soms tot wel 70 jaar oud. Manzone heeft zich laten inspireren door de Bourgogne en maakt Barolo’s die op Franse Bourgogne-vaten rijpen. Het zijn Barolo’s in een vrij moderne stijl, die passen bij de toegankelijke en wat aardse stijl die Manzone levert.
Door de relatief kleine productie is Paolo in staat om zelf 100% controle te hebben over iedere stap in het proces: vanaf de groei van de druif tot aan de verkoop van zijn wijnen. In totaal produceert Paolo 100.000 flessen per jaar, waarvan 90% uiteindelijk wordt geëxporteerd.
Naast Barolo maakt Paolo Manzone ook Arneis, Dolcetto, Barbera d’Alba, Nebbiolo d’Alba en een Langhe DOC (een blend van Nebbiolo, Barbera en Dolcetto).
Wil je zelf een keer overnachten bij hun agriturismo in Piëmonte, (met adembenemend uitzicht over vele wijngaarden), klik dan hier voor meer informatie! Aanrader!!