Het bedrijf is ontstaan uit de sterke passie van Mauro Sebaste, zoon van Sylla, een beroemde vrouw en een echte Langa wijnexpert. Na de vroegtijdige dood van Sylla verlaat Mauro het familiebedrijf en streeft hij, gedreven door zijn sterke passie voor wijn, één doel na: het produceren van kwaliteitswijnen.
Met de hulp van zijn vrouw, Maria Teresa, en zijn schoonfamilie, richt hij een nieuw bedrijf op en richt hij een wijnproducerende onderneming op. En vandaag is de volgende generatie toegetreden tot het familiebedrijf: Sylla werkt in de boekhouding en Angelica schildert de etiketten. Om zijn plan uit te voeren, begint hij met een langzame, nauwgezette zoektocht naar wijngaarden: elk met zijn typische kenmerken, geografische ligging en blootstelling.
Tegenwoordig beheert Mauro dertig hectare wijngaarden in onroerend goed en in verhuur. Hij volgt rijpingscycli met absolute toewijding en zorg om zijn enige doel te bereiken: het produceren van totale en compromisloze kwaliteit. Zijn familiebedrijf produceert gemiddeld 120.000 flessen wijn per jaar en 5.000 flessen grappa, die over de hele wereld worden geëxporteerd.
De wijngaarden waar de Mauro Sebaste-wijnen worden geproduceerd, zijn gekozen vanwege hun uitstekende landkenmerken en gunstige blootstelling. Ze bevinden zich in: Alba, Serralunga, Barolo, La Morra, Verduno, Vinchio, Diano d’Alba, Montelupo, Mango, Piobesi d’Alba e Vezza d’Alba.
Mauro Sebaste runt persoonlijk de wijngaarden: hij controleert de bodemkwaliteit, hij zorgt zorgvuldig voor het dunner worden van overtollige druiven, afhankelijk van het vermogen van elke wijnstok om de druiven tot een perfecte rijping te brengen. Hij houdt zich ook bezig met het beperken van behandelingen tot het minimaal vereiste.
Elk jaar, na controle van de rijpheid van de druiven en het kiezen van de perfecte weersomstandigheden, organiseert hij de oogst (nog steeds strikt handmatig), met aandacht voor de selectie van de druiven.
Mauro Sebaste Winery
Via Garibaldi 222 bis
12051 Gallo (CN)
Italië